Lamstajine met abrikozen

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 knoflooktenen (geraspt), ½ theelepel geelwortelpoeder, 1 eetlepel geraspte gemberwortel, 5 eetlepels olijfolie, 1 kilo lamsschouder (blokjes), 20 gr boter, 2 uien (fijngesneden), 1 kaneelstokje, 1½ eetlepel ras al hanout, 1 blik kikkererwten, 1 blik tomatenblokjes, 500ml lams of runderbouillon, 1 eetlepel honing, 150 gr gedroogde abrikozen, 2 eetlepel sesamzaad (geroosterd)

Bereidingswijze

Couscous

60 ml olijfolie, 1 ui (fijn gesneden), geraspte schil van 1½ sinaasappel, 80 gr krenten, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijnzaad, 250 ml sinaasappelsap, 50 gr boter, 400 gr couscous, koriander (of platte peterselie)

Meng in een schaal de knoflook met geelwortelpoeder, gember en 2 eetlepels olie. Schep het lamsvlees erdoor. Laat 1 uur marineren.

Eet smakelijk

No Comments Yet.

leave your reply