Ingrediënten (voor 2 personen)
2 kleine aubergine, 250 gr lamsgehakt, trostomaatjes, 1 theelepel ras el hanout, 1 theelepel komijn, ½ heelepel harissa, munt op olie, 1 teentje knoflook, ½ pakje boursin met vijgen en walnoten, geraspte oude kaas en eventueel rozenblaadjes, olijfolie, 1 ei
Bereidingswijze
Was de aubergine, verwijder het kroontje, snijd ze doormidden. Schenk in een ovenschaal wat olijfolie, leg de binnenkant van de aubergine in de schaal. Doe de schaal ongeveer 10 minuten op hoog vermogen in de magnatron.
Maak een mengsel van het lamsgehakt met knoflook, ras el hanout, komijn, harissa munt en ei. Hol de aubergine uit, dit kan door het gehaktmengsel. Doe op de bodem een stukje boursin, daar bovenop het gehakt mengsel. Garneer de gevulde aubergine met halve trostomaatjes, oude kaas en eventueel rozenblaadjes. Zet de gevulde aubergine 15 minuten in een oven van 200°C in combinatie met de magnetron 360 watt.
Serveer met couscous of rijst.
Eet smakelijk