Ingrediënten (voor 2 personen)
500 gr lamstoofvlees (achterbout), 2 punt paprika’s, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 theelepel gerookte paprika poeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel ras el hanout, handje rozijnen, scheutje yoghurt, een bosje verse koriander (of platte peterselie) en een bosje verse munt, olie
Bereidingswijze
Laat de olie heet worden in een Tajine of braadpan, bak de ui en knoflook glazig, voeg de rode peper toe. Bak de volgende kruiden mee: gerookte paprika poeder, komijn en ras el hanout. Voeg de in blokjes gesneden lamsvlees toe, bak om en om mee. Leg boven op het vlees de in stukjes gesneden tomaat en paprika. Strooi er een handje rozijnen over heen en voeg een flinke scheut yoghurt toe.
Laat de schotel ongeveer 6 uur stoven op een oliestel of het kleinste pitje. Bestrooien met fijn gesneden koriander en munt.
Serveren met couscous of rijst.
Eet smakelijk