Tajine van lamsvlees

Ingrediënten (voor 4 personen)

800 gr ontbeende lamsbout in blokjes gesneden, 4 rode paprika’s, 1 teen knoflook, 4 uien, 2 aubergines, 5 tomaten, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, 1 theelepel ras el hanout, 1 theelepel komijnpoeder, snufje cayennepeper, 1 bosje platte peterselie of koriander en zure room

Bereidingswijze

De groente kunnen ook vervangen worden door: aardappels met komijn, of meiraapjes, wortels of pompoen.

Fruit de specerijen en het vlees in de tajine of braadpan. Schep het vlees om met de specerijen. Voeg knoflook en uien toe. Voeg de aubergine, paprika en tomaten toe. Giet er twee glazen water bij. Schep om en breng aan de kook. Zet het deksel op de tajine en laat 2 uur stoven (eventueel op oliestel). Garneer met koriander of platte peterselie en een schepje zure room.

Serveer met rijst of couscous

Eet smakelijk

No Comments Yet.

leave your reply