Ingrediënten (voor 4 personen) 800 gr ontbeende lamsbout in blokjes gesneden, 4 rode paprika’s, 1 teen knoflook, 4 uien, 2 aubergines, 5 tomaten, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, 1 theelepel ras el hanout, 1 theelepel komijnpoeder, snufje cayennepeper, 1 bosje platte peterselie of koriander en zure room Bereidingswijze De groente kunnen ook vervangen worden door:…
Read more
Tajine Kefta
Ingrediënten (voor 2 personen) 500gr lamsgehakt, 1 th komijnpoeder, 1 th kaneel, 1 th gemberpoeder, 3 teentjes knoflook, fijn, ½ bosje verse koriander fijn, ½ bosje peterselie fijn, 2 beschuiten, 6 eieren, 1 ui fijn, 1 th paprikapoeder, 1 th kurkuma, 800gr gepelde tomaten, chilipoeder, olijfolie, zeezout. Bereidingswijze Meng het gehakt met de helft van de…
Read more
Stoofpotje van lamsvlees
Ingrediënten (voor 2 personen) 500 gr lamstoofvlees (achterbout), 2 punt paprika’s, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 theelepel gerookte paprika poeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel ras el hanout, handje rozijnen, scheutje yoghurt, een bosje verse koriander (of platte peterselie) en een bosje verse munt, olie Bereidingswijze Laat de olie heet…
Read more
Puntpaprika’s gevuld met lamsgehakt en tomatensalade
Ingrediënten (voor 2 personen) 2 rode punt paprika, 2 gele punt paprika, 2 gele punt paprika (puntpaprika is zoeter dan gewone paprika), 250 gr lamsgehakt abrikozen, dadels, walnoten, walnotenpuree, Marokkaanse kruiden, knoflook, diverse kleuren tomaten, zure room, peper, zeezout, oude kaas en koriander (of platte peterselie) Bereidingswijze Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten. Meng het…
Read more