Lamstajine met zoete aardappel

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 el olijfolie, 600 gr lamsbout of stoofvlees, 1 ui(ringen), geraspte gemberwortel,  4 knoflooktenen fijngehakt, 1 el ras-el-hanout, 1 el harissa, 1 bos koriander, 400gr tomatenblokjes, 800gr zoete aardappel, 2 el citroensap, 1 el sojasaus, 2el honing, 2 kaneelstokjes, 500ml (runder) bouillon.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C of gebruik een oliestel.

Verwarm de olie op een middelhoog vuur. Zout en peper het vlees en bak deze 2-3 min. Aan elke zijde. Haal uit de pan. Smoor nu de ui in 1-2 min. glazig. Doe er gember, knoflook, ras-el-hanout, harissa en korianderwortel/steeltjes  bij en smoor alles 1 min. Leg het vlees terug en voeg tomaten, zoete aardappel, citroen, sojasaus, honing en kaneel toe en roer alles door elkaar. Giet de bouillon erbij en zet 2 uur in de oven, of 4-5 uur op het oliestel tot het vlees van het bot valt.

Eet smakelijk

No Comments Yet.

leave your reply